Wednesday, January 27, 2016

Sungai Congkak Recreational Forest - Mandi sampai kecut

As Salam

Hari ini MMD bersarapan dengan nasi lemak yang dibawa oleh adik MMD yang tinggal di Kempas Apartment, bersebelahan je dengan Cengal Apartment.  Sambil tu MMD masak nasi goreng untuk bekalan mandi manda di Sungai Congkak, Hulu Langat. 

Dengan 2 kereta, MMD dan adik bungsu MMD, Nurul bergerak dahulu sementara menunggu seorang lagi adik MMD, Latifah (La) sekeluarga untuk sama2 join nanti.

Dalam 1 jam lah juga untuk sampai ke Sg Congkak.  Kami pergi ke tempat yang sama yang pernah MMD datang beberapa bulan yang lepas.  Sebelum tu, MMD ada juga singgah ke penghujung jalan di mana tempat Sg Congkak Eco Resort berada.  Nak masuk pun kena bayar setiap seorang dan kereta pun kena bayar jika ingin masuk dengan kereta.  MMD lupa berapa bayaran masuk.  Tu yang MMD cari tempat yang sama seperti sebelum ini.

Tempat ni ada tanah rata dan senang untuk hamparkan tikar2.  Airnya pun ada yang kawasan cetek dan juga dalam dan agak laju.  Bersesuaian dengan budak2 untuk mandi manda.

Ni my Mem besar.  Ambil tugas sebagai pemerhati bila cucu2nya mandi manda.  Hahahaha.


 Si kembar, Adam dan Adra pertama kali mandi sungai.


 Antara gambar kenangan di Sg Congkak.  Pengakhiran tahun 2015 dengan beriadah bersama keluarga.

 
 

Penat mandi manda dan terjun bagai, naik atas makan2 dulu.

 

Adik MMD siap buat kek bertemakan air terjun/mengalir lagi.  Kelas kau La......


My beloved hubby membelek2 selipar SR10 yang dibelinya di Mekah tempoh hari.  Mengimbau kenangan lah tuuuu.

 
 
Tunggu anak2 berhenti mandi.  Tertidur dia!!!!  Hahahaha.


Ada cerita disebalik gambar2 yang MMD letak kat atas tu.  MMD akhirnya bawa Hazry turun juga ke dalam air sebab perlu membasuh buntutnya.  Hazry berak kauuuuuuu.  Semua anak2 yang lain lari ke tempat lain.  Sekejab je Hazry dalam air,  dah terketar2 kaki dan tangannya.  Mandi serba sikit dan bawa dia naik ke atas, bungkus dengan tuala tebal2.

Petang barulah bertolak balik.  MMD terus ke Port Klang dan adik2 yang lain balik ke Cheras.  Semoga bertemu lagi.

Sekian.  Jumpa lagi di lain entry.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...