Tuesday, December 20, 2016

Jumpa artis di Kampung Mak Cun di MAHA 2016

As Salam
Singgah pulak di Kampung Mak Cun.  Masa MMD sekeluarga sampai, acara pertandingan sedang diadakan.  Pengacaranya adalah artis/pengarah.  Siapakah???

Ni dia orangnya.  Kecil molek je orangnya.  Kalau tengok di TV, agak besar tapi bila berhadapan dengannya, taklah besar mana pun.  Dia adalah Erma Fatima.
 

Ada acara pertandingan menggiling cili kering menggunakan batu giling, acara memakaikan bedak sejuk pada pasangan.  Ada lagi acara selepas tu tapi MMD beransur dan singgah ke gerai makanan di situ.

Setiap belian mesti menggunakan kupon yang mesti dibeli terlebih dahulu.  Jika tidak habis digunakan, tak boleh ditukar semula.  Kejamnya....hehehe.

Lea repeat beli roti canai.  Sedap katanya.  Memang kuahnya sedap betul hinggakan MMD pun terikut sama makan roti canai.  Kuahnya penuh likat dengan daging2. My beloved hubby makan nasi dengan kambing bakar.  Hazry?  Macam biasa, MMD suapkan bubur yang MMD siap bawa bekal untuknya.

Harga makanan/minuman?  Alaaaa.... standard lah.  Agak mahal.  roti canai sekeping pun dah RM2.00. Yang lain tu fikir sendiri lah.

Malam tu sepatutnya ada konsert artis2, yang MMD dengar, ada Amy Search dan lain2.  Tapi tak kuasa pulak MMD nak tunggu hingga malam.

Selepas selesai makan2, kami pun bergerak lagi. Hasrat hati nak juga tunggu dan naik van/kereta OKU tapi hampa. Tak nampak2 pun kelibat van/kereta OKU.  Kaki pun dah mula lengoh.  Nasib baik destinasi seterusnya tak jauh mana.

Jumpa lagi ye.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...