Monday, March 4, 2013

Happy Birthday MMD

As Salam

Pada 26/02/2013, maka meningkatlah lagi setahun umur MMD di muka bumi Allah ni.  Memohon agar diberikan kesihatan yang baik untuk melaksanakan tugas2 harian dan dipermudahkan segala urusan di samping ditambah rezeki dariNya.

MMD sengaja bercuti pada petang harinya.  Sengaja nak spend time dengan family.  Bukannya tak pernah spend time dengan mereka selepas waktu bekerja, tapi kali ini waktu orang bekerja, kami semua meredah Sunway Pyramid.  hu hu.  Kesian Hazry, terlupa pakaikan kasutnya yang ada dalam kereta.  Nasib baik dah dipakaikan stokinnya.
Sambil2 window shopping dan tengok budak2 tengah practise ice skating, bawak budak2 pergi main2 kat sini.


Menjerit2 Lea  keseronokan dan melecet2 poket MMD....

Lepas tu, seperti yang diplankan, kami semua ke Flaming Steamboat yang terletak tak jauh dari Sunway Pyramid.  Makan steamboat la...Kali ini, sebelum makan kena bayar dulu.  Kalau dulu2, dah siap makan baru bayar, budak kaunter tu cakap, ini bahana ramai yang dah makan terus je keluar tanpa pembayaran.  Tak elok kan perangai tu?

MMD selalu mintak meja yang berhadapan dengan kaunter tiap kali buat tempahan kat FS ni.  Senang sikit, dekat dengan makanan dan dekat dengan tandas juga..ahak....Pilihan makanan banyak sekali.  Tak habis nak makan kesemua jenisnya.
Hakim kalau makan tak de nasi, mana boleh kenyang...nasi kena makan dulu walaupun sikit. Hazry pulak, MMD suapkan buburnya yang MMD bawak bekalnya.  Dah tahu akan balik lewat, jadi kena bawak bekalannya.  Lea pulak sibuk nak makan nugget dengan chopstick...Last2 makan sikit je tapi refill air bukan main banyak kali.


MMD pulak memikirkan macam mana nak habiskan sepinggan makanan ni. hu hu hu.  Dahlah malam sebelum tu, MMD dah disumbat dengan ais krim dan cokelat ni.  Macam mana nak slim kalau terus-terusan macam ni kan....?

Begitulah serba sedikit aktiviti cuti setengah hari sempena birthday MMD baru2 ni.

As Salam.
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...