Friday, July 8, 2011

Free parking in Selangor for 2 years

As Salam

Betul ke tajuk tu? Betul la..siap ada bukti lagi.  MMD sekeluarga dapat dari kerajaan Selangor.  Siapa MMD ni?  VIP ?, menteri?, ahli politik? ahli musik? no. no. no. nehi he...

MMD ni bukan sapa2 la..hanya sekadar rakyat biasa yg hidup dengan cara biasa dan tak ada yg luar biasa pun.

Yang menjadikan MMD dapat free parking tu adalah pemberian khas dari kerajaan Selangor bagi OKU atau ahli keluarga OKU.  Anak kedua MMD kan anak istimewa.  So, dengan sticker ni, MMD layak untuk parking kat mana2 tempat di seluruh Selangor secara percuma selama 2 tahun, nanti boleh renew lagi bila tamat tempoh.  Jangan pulak parking di luar kotak parking, kena saman nanti!!


Satu sticker untuk tampal di kereta sendiri dan satu lagi yang boleh digantung kat mana2 kereta yg dinaiki bersama OKU yang berdaftar.

Dokumen yg perlu:  kad OKU, K/P or surat beranak OKU, lesen memandu ibu/bapa..tu je.  siap on the spot.  Itu pengalaman my hubby di pejabat MPK la.

Jadi, sesiapa yg OKU atau anak2 berstatus OKU dalam keluarga, parents sepatutnya ambil peluang ni.  Dah kerajaan negeri bagi, jangan sia2kan.  Jimat duit bayar parking ticket tu dan duit tu boleh digunakan untuk keperluan lain OKU seperti beli diapers etc etc.

As Salam.

5 comments:

mykhalis said...

tak tahulah pulak.. mempermudahkan kerja seharian nak kemana-mana kan?

My Mom's Diary said...

mykhalis: betul tu, ada kebaikan juga bila ada OKU dalam kalangan ahli keluarga. rezeki tak pernah putus. alhamdulillah.

Tea said...

ohh. info baek punya ni. :)

My Mom's Diary said...

Tea: sampaikan pada yg memerlukannya but limited to Selangor state only.

nora nor said...

I'm going to highly recommend this web site
http://www.kuwait.prokr.net/
http://www.emirates.prokr.net/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...