Friday, July 22, 2011

Bola dan durian sebakul?

As Salam

Malam tadi dah tentu tengok bola kan? Chelsea vs Malaysia. MMD pun layan gitu2 je.  Bukan apa...perut kekenyangan dek pekena durian depan TV.

Lama betul MMD tak makan durian.  Petang semalam masa balik dari office, MMD ada cakap kat my beloved hubby yg MMD teringin sangat nak makan durian.  Cukupla kalau dapat seulas pun jadilah.  Bunyi macam mengidam je kan?  Ni penangan budak2 kat office la yg duk sibuk2 cerita pasal durian dua tiga hari ni.

Petang tu, rasa lama betul my hubby pergi jemput Hakim dari sekolahnya.  Biasanya sebelum 7pm, mereka dah sampai.  Kali ni..lewat betul sampai.   MMD ingatkan mesti jammed kat depat sekolah Hakim ni.  Nevermind la... sambung masak je la..

Rupa2 mereka singgah kat gerai jual durian di tepi jalan Pandamaran.  Memang ada beberapa lokasi yg jual durian sepanjang jalan ke Econsave tu. 3 biji dalam plastik dengan harumnya yg amat.   Syukur Alhamdulillah..hajat nak makan dah dapat.

Lepas dinner, sikit je makan masa dinner tu..simpan space perut untuk makan durian..kih kih kih.

Ni dia...makan durian depan TV layan bola.  Hanya MMD dan Hakim  je yg makan.  My hubby tutup hidungnya sepanjang MMD makan tak tahan dengan baunya.


Bola vs durian! Chelsea menang 1-0.


2 biji durian dah jadi mangsa.  Pemangsanya sudah tentu MMD & Hakim.


Durian ke-3 dah tak larat lagi nak di sebat. Buka dan simpan dalam bekas.


Itulah kisah bola dan durian.  MMD pun minum air kosong banyak2 kot2 panas badan.  Petua orang tua2 kan?

As Salam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...