Friday, December 16, 2011

CCM - Beras Terbakar / Burnt Rice

As Salam

Bergerak ke destinasi ke dua.  Beras Terbakar, Padang Matsirat, Langkawi.  Nak tau sejarahnya, cari En. Goggle la yea..ha ha ha haSebelum sampai ke kediaman antik di mana terletakkan ruangan beras yg dikatakan di bakar tu, kami melalui deretan kedai2 di kiri dan kanan jalan.  Kedai yg berbumbung dan sangat selesa bershopping walaupun dalam keadaan hujan atau panas.  But...harga barangan di sini agak mahal.  Benda yg MMD sempat bandingkan sudah tentulah minyak gamat. 

Di Kota Mahsuri, 15 botol minyak gamat berharga RM8.00.  Nenek yg menjual tu siap bagi 1 botol pati minyak gamat percuma lagi untuk MMD.  Ye lar...semua orang jual dengan harga dan kuantiti yg sama.  Jadi MMD bagitau nenek tu, kalau dapat lebih, MMD beli dengan nenek tu...yahooo. memang nenek tak kedekut.

Di Beras Terbakar, dengan 15 botol, ada dijual dengan harga antara RM10-RM12.  Berbeza kan????


Bergambar keretapi anak beranak. Habis tangga2 tuan rumah ni berpasir.  Tuan rumah, terima kasih kerana sudi bagi peluang kami bergambar kenangan dengan rumah warisan ni yg cukup cantik.Opssss, Hazry tak ada dlm list.  Nah, bersama2 dengan Hazry.


Bersambung lagi...

As Salam.

2 comments:

Lady Rina said...

seronoknya bercuti d Langkawi....banyak tempat menarik kann..

My Mom's Diary said...

Lady Rina: kali ke 2 ke Langkawi ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...