Wednesday, August 10, 2011

Menu sempoi on 5th Ramadhan

As Salam

Baru masuk hari ke 5 berpuasa, MMD dah naik pening memikirkan apa menu untuk dimasak.  Hari2 sebelum berpuasa pun dah memang pening tiap2 petang.

Buka peti ais, ehmmm...inilah akhirnya yg jadi.  Ayam masak lemak cili api, ikan goreng bersambal dan goreng pucuk manis.  Biasanya pucuk manis orang masak lemak kan?  MMD pernah cuba goreng dengan letak bawang putih dan perencah "secukup rasa Maggi", my beloved hubby komen...sedap juga !  Tu lah, kali ni goreng yg sama.



Untuk kuih...haaaaaaa. ini yg best sekali, kuih tunjuk-tunjuk je, pilihan by beloved hubby. MMD sebat semuanya. Tak de pantang pun.


As Salam.

5 comments:

KiD said...

memang sempoi.. tapi asalkan kenyang!

kotak said...

ini di kate sempoi...byk jenis ni... nmpak sedap je...

My Mom's Diary said...

Kid/kotak: memang sempoi bcoz memasak mesti siap dlm 30min. if lebih dari tu...kira macam masak nak wat kenduri pulak!

khairul said...

alahai..lapaq dh nie ...

man yusoef said...

samalah..kuih pon yg tunjuk2 punya...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...