Monday, August 15, 2011

Jemput gergasi

As Salam

Selamat berpuasa lagi...Pejam celik pejam celik dah masuk 2 minggu kita semua berpuasa. 

Last Satuday, my beloved hubby ada special request untuk MMD masak untuknya.  Then, MMD suruhlah my hubby ke Econsave untuk beli ramuannya..kebetulan dah tak kehabisan stok dlm fridge.

Sementara my hubby ke ES, MMD pun start campurkan bahan2 dulu dan gaul rata.  Bahannya senang je...
mesti ada gandum, air, gula, garam, sedikit baking powder.  Siap di gaul2.  Biarkan dulu sementara tunggu my hubby bawa balik barang2 lain.

Nak tau apa bahan lain yg diperlukan?  Udang dan daun kucai.  Bersihkan udang dan potong2 daun kucai dan campurkan ke bahan yg dah siap digaul tadi.  Gaul rata2 dan dan boleh goreng.

Dah siap....tara....


Cekodok aka jemput-jemput je.  Saiznya, MMD buat besar2 macam gergasi yg nak makan masa buka puasa..he he he he.  Sedap di cicah dengan sos cili.

Jemput makan!

As Salam.

4 comments:

cindyrina said...

Alamak!!! teringin la pulak nak makan cucur udang!!! huhuhu

My Mom's Diary said...

cindyrina: tu la..jemput makan dear....

khairul said...

lama x mkn coq udang mak buat

My Mom's Diary said...

khairul: suruh je "mem" buat...nanti kempunan la pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...