Friday, March 10, 2017

Singapore yang ku rindui, Malaysia yang ku cintai - Day 4 (12/12/16) - part 1

As Salam

Hari ni adalah hari terakhir MMD sekeluarga berada di Singapore.  Selepas sarapan pagi, MMD naik semula ke bilik sambil tengok2 apa2 lagi yang tertinggal sebelum final packing.  Lea masih nyenyak tidur.  Tak nak bangun katanya.  My beloved hubby sempat lagi tidur semula.  Rancangnya nak check out dalam pukul 11-12tgh agar tidak tersangkut dalam jem masa nak seberang balik ke Johor.

Dah selesai check-out dan ambil deposit semula, MMD pun bergerak ke stesen teksi dengan berjalan kaki saja.  Tak jauh mana pun.  Kebiasaannya, menurut kata pemandu teksi, teksi akan tunggu giliran.  Nasib baik tak ada teksi lain yang nak menunggu, memang rezekinya yang baru saja sampai terus dapat penumpang iaitu MMD sekeluarga.  Kalau tak silap MMD, sewanya SGD60 untuk sebuah teksi.

Dalam perjalanan, kami pun tetap tersangkut dalam jem tapi nasib baik tak begitu lama.  Kami dihantar ke stesen teksi dan pemandu hantar MMD betul2 di belakang kereta MMD dan bukannya di tempat parking teksi.  Terima kasih padanya kerana prihatin dengan kehadiran Hazry yang berkerusi roda.

My beloved hubby pun terus pandu kereta ke The Puteri Pacific Hotel, Johor Bahru untuk check-in.  Masih lagi sambung bercuti.  Urusan check-in sangat cepat.  Kereta pun diarahkan untuk parking di tepi bangunan hotel saja dan bukannya di parking lot biasa.  Macam biasalah...MMD gunakan kad OKU Hazry.  Dalam bab-bab beratur dan berparking kereta, MMD sekeluarga memang menumpang kelebihan yang diberikan kepada Hazry.

Hotel ni MMD book melalui Traveloka.com.  Agak murah berbanding dengan website yang lain. Biliknya cukup besar dan selesa untuk kami berempat.


 

Okay.  Berehat sebentar dan fikirkan apa program selanjutnya.

Sekian.  Jumpa lagi di lain entry.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...