Thursday, July 27, 2017

Happy birthday Ma - 25 Julai

As Salam.

Rasanya tak pernah MMD up kan story mory pasal birthday my Mem Besar sebelum ni.  Kali ini rasa nak up sikit.

Pagi2 dah wish birthday padanya yang ketika itu sedang menghadiri kelas bacaan al Quran di surau di kampung.  Cakap sekejab saja.

Tak tahu apa lagi nak dihadiahkan kepadanya kali ini.  Fikir punya fikir, MMD google kedai bunga di area Kuala Terengganu dan akhirnya memilih Melia Florist & Gifts. Selepas beberapa sesi pertanyaan, MMD pun buat bayaran dan akhirnya jambangan bunga sampai ke rumah my Mem Besar dengan surprise nya.



MMD dah inform florist tu agar menghantar dalam pukul 3-4ptg.  Bimbang my Mem Besar belum balik dari mengaji yang kadang2nya berjalan2/meronda2 dulu bersama2 2 orang lagi kakaknya (mak saudara MMD) yang turut serta mengaji bersama.

Selamat Ulang Tahun yang Ke 71.  Ye, sudah 71 tahun umurnya.  Alhamdulillah Allah pelihara kesihatannya hingga ke saat ini.  Semoga dipanjangkan umurnya untuk terus bersama2 dengan anak, menantu dan cucu2nya.
 



Sekian.  Jumpa lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...