Wednesday, March 12, 2014

CCM - Kuching 27/02/14 - Jong's crocodile farm

As Salam

Day 2 - sambungan

Keluar sahaja dari Semenggoh Nature Reserve, kami menghala ke Jong's Crocodile Farm, Batu 17. Kami sampai awal juga.  Pertunjukan hanya akan bermula pada pukul 11pagi.

Tiket masuk ke sini ialah RM16.00 untuk dewasa dan RM8.00 untuk kanak2.  Hazry percuma.

Sebelum ke tempat pertunjukan, kami melihat koleksi buaya2 serta gambar2 buaya termasuklah lagenda bujang senang di ruangan atas.  Menuju ke bawah, terdapat binatang2 lain yang diletakkan di dalam sarang masing2 termasuklah jenis kura2, ikan, burung.

Terdapat kiosk makanan dan minuman di situ dan pemandangan tasik buatan dengan bunga2 teratai memenuhi tasik tersebut sangatlah cantik.

Tempat pertunjukan disediakan tempat duduk yang sangat santai.  MMD serta Lea duduk di barisan hadapan.Dua pekerja membawa makanan di dalam tong2.  Nampaknya macam paru2 dan digantung dan diikat pada 2 tali yang disediakan pada rel2nya.  Makanan tersebut dihulurkan di tengah takungan air di mana terdapat hampir 100 ekor buaya di dalamnya.  Buaya2 yang kelaparan akan menghulurkan kepalanya dan menyambar makanan yang diikat seakan2 buaya sedang berdiri.


Enjoy gambar2 yang MMD ambil di Jong' Crocodile Farm ni.

Jumlah belanja di sini:
Tiket  RM56.00.
Souvenir RM28.70

Jumpa lagi di entry seterusnya.

As Salam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...