Wednesday, September 28, 2016

Adik manis di usia 9 tahun

As Salam semua!

Best tak tengok blog MMD ni bersawang? Uwaaaa.  MMD sendiri terharu yang amat sangat.  Bukannya tak sayang, tapi komitmen lain telah mencuri masa berharga MMD.

MMD sebenarnya banyak juga cerita nak dicoretkan di sini.  Tapi sebagai permulaannya, biarlah MMD bukakan dengan cerita pasal orang2 penting bagi MMD.

Pada 07/05/2016, maka genaplah usia Lea 9 tahun.  Pejam celik, pejam celik, dah besar pun anak MMD ni.  Dalam bulan yang sama, MMD juga meraikan ulangtahun kelahiran anak istimewa MMD iaitu Hazry yang telah pun meningkat usianya ke 16 tahun pada 20/05/2016.

Saiz badan mereka berdua?  Lea telah jauh meninggalkan Hazry.  Sudah Allah suratkannya begitu.  Mungkin juga MMD kurang kudrat jika Hazry berbadan besar.  Maklumlah, Hazry bergantung kepada kami semua untuk urusan makan, pakai serta urusan ke tandasnya.  Syukur kerana diberikan umur yang panjang untuk kami nikmati bersama2.

My beloved hubby pun meningkat usianya pada 01/06/2016.  Dekat2 betul ulangtahun kelahiran masing2.  Memang pada waktu tersebut, MMD amat2 sibuk yang amat.  Akhirnya, dapat set satu tarikh dan Lea hanya nak ke Pizza Hut saja.  MMD okay saja.

Kebetulan, abang Hakim dah ada program dengan kawan2nya dan tak dapat join

Hadiah untuk anak2?  Ehmmmm...apa ye?  

 

Untuk Lea, MMD belikan/gantikan cermin mata baru untuknya.  Berwarna merah jambu.  Untuk Hazry pulak, MMD belikan/gantikan kerusi roda yang lebih tinggi sedikit.  Maklumlah, walaupun badan bersaiz kecil, kakinya dan berjulur panjang hingga terseret ke tanah.  Yang baru ni, agak tinggi.  Paling penting, berwarna merah supaya senang nampak dari jauh.

Sebenarnya, bukanlah hadiah hari jadi sangat.  Memang keperluan bagi mereka berdua juga.  Tapi, ianya lebih bermakna kerana hari2 mereka akan gunakan. Lebih berbaloi.

 

Apa yang kami makan di Pizza Hut?  Dah tentu piza, piza dan piza serta aiskrim bagai.
Memang rezeki untuk Hakim, kami digantikan dengan tambahan piza lain kerana mereka tersalah buat piza yang kami order.  Dapat juga Hakim makan piza walaupun tak join kami berempat malam tu. Walau tak ada yang percuma pun, memang MMD dah order untuk take-away pun. 

Jumpa lagi di lain entry.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...