Friday, February 22, 2013

KB - PJ - Seremban

As Salam

Jemputan kenduri anak sepupu MMD.  Walaupun anak sepupu MMD ni dilahirkan di KB, banyak waktunya berada di PJ.  Seminggu sebelum ke kenduri tu, MMD kena pergi menjemput my MEM besar yang datang dari KT di Klang Sentral.  Bukannya MEM besar tak boleh ikut sekali rombongan dari KT untuk kenduri tu, tapi MEM besar nak datang awal dan boleh duduk lama2 sikit kat my house.

Akad nikah dan jamuan makan di buat di Restoran Puteri di TTDI.  Restoran milik keluarga Puan Rubiah Suparman. Masa kami sampai, hujan baru turun.  Basahlah juga untuk ke restoran.  Ruang parking kereta agak terhad dan tempatnya di atas bukit.

Upacara akad nikah di ruang legar tingkat satu selesai sebelum waktu solat Maghrib dan diteruskan dengan jamuan makan di ruang legar di tingkat bawah. Pengantin perempuan tu adalah anak sepupu MMD.Keluarga MMD yang sepatutnya berada di meja di depan pelamin telah bertukar tempat akibat ada orang yang tak tahu peraturan dan adab.  Hu hu hu.  Tak pe, lagi seronok makan kat area luar, lagi santai dan dekat dengan deretan makanan.  Boleh refill banyak kali.


30/12/2012 adalah jemputan kenduri sambut menantu pulak di sebelah pengantin lelaki yang di buat di dewan MP Seremban.

Adik MMD yang dari Melaka turun ke Klang dulu dan overnight kat rumah MMD untuk sama2 ke Seremban.


MMD dengan my youngest sister and MEM besar.  Sedap tak makanan tu?  Memang sedap especially acar buah.  Memang my favourite.

Posing dengan my cousin sister yang balik dari UK untuk wedding ni.  Kak Osi pakar cake decoration tau. Cantik2 betul. Yang gambar bawah tu bersama2 dengan part of family member yang datang dari KT. Dah tak ada tempat untuk MMD berdiri, nanti terkeluar dari frame pulak, terpaksalah MMD duduk kat depan.  hu hu.

As Salam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...