Thursday, February 21, 2013

Astro, makan dan accident

As salam

Jemputan ke Astro booth di AEON Jusco Bukit Tinggi.  Memang MMD sekeluarga tak ada plan ke mana2 pun pada weekend tu.  Jadi, kami sekeluarga pun ke AEON Jusco.  Bukan setakat untuk ke booth Astro saja, tujuan lain ialah untuk makan tengahari juga.

Suka sangat Lea bergambar dengan background kartun2 kesukaannya.

Lepas tu, kami pun ke Pizza Hut...lagi???? Piza memang kegemaran anak2 semua.  Tunggu waiter datang sikit punyala lama.  Tengok Lea pun dah siap tutup matanya mengantuk. Manisnya...tapi macam mana tidur pun boleh senyum ye?

Bila waiter datang...kami orderlah itu ini.  Tunggu lagi...Lama lepas tu, waiter datang lagi.  Maaf kak..udang dah habis!  Ok lah dik, kami cancel lah.  Bangun dan cabut.  Lebih baik makan kat Pizza Hut di Giant Bukit Tinggi.  Kat sana tak ramai orang.


Kami pun keluarlah dari Jusco.  Tunggu isyarat merah untuk U-turn.  Ada kereta biru kat depan.  Lampu hijau.  Kereta biru dah start laju untuk U-turn.  My beloved hubby ikut belakang.  Tiba-tiba kereta biru berhenti mengejut dan reverse walaupun dia tak habis lagi selekohnya.  My hubby pun berhenti mengejut jugak lah.  Bangggggggg!!!!.Lampu kanan kereta kami dah tercium lampu kiri kereta biru.    Dua-dua kerete berhenti di tepi jalan.  Siap pemandu perempuan tu start nak bergaduh.  Katanya, jika dia tak berhenti, kereta dari arah depan yang laju sure langgarnya.  Memangpun pada pandangan mata MMD, masa dia nak buat turn tu, dia arah ke luar sikit.  Sure kalau ada  kereta dari arah depan akan langgar keretanya.  Tapi dia tetap laju masa buat turn tu.


Nasib baik lampu kereta tak pecah. Kereta biru tu hanya calar sikit je.  Mood nak pergi makan pun hilang.  Mengingatkan takut anak2 kempunan nak makan piza, kami tetap ke Pizza Hut Giant Bukit Tinggi.  Makan dengan tenang kat sana.  Pilihan piza yang diminta pun ada.

Siap makan, call kawan my beloved hubby untuk check kos baiki. Terus ke bengkelnya di Padang Jawa, Klang.  OK, set, esoknya boleh hantar kereta untuk repair. Kosnya tak banyak.  Settle terus.

Ehmmm.  Malang tidak berbau.

As Salam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...