Monday, September 24, 2012

CCM - Jambu epal

As Salam

Tahu tak buah apa ni?  Sememangnya MMD rasa agak tertipu semasa membeli buah ni.  Kata penjual kat pasar malam di CH, katanya buah jambu epal.  Siap di baginya rasa sekeping dua. Memang rasa epal.  MMD pun belilah 3 paket, 2 yg berwarna hijau, katanya rasa epal dan 2 paket berwarna merah jambu, rasanya strawberry.  Sampai kat hotel, terus simpan dalam peti ais.

Kat bilik hotel, MMD pun berceritalah dengan my beloved hubby.  Macam mana buah jambu boleh ada perasa epal.  Adakah buah jambu tu masa di pokok dah disuntik dengan perasa epal?  Soalan bodoh gitu....

Bila dah sampai kat rumah, barulah MMD tengok paket betul2.  Rupa2nya dah siap tertulis kat situ..JERUK JAMBU BERPERISA EPAL...hmmmm patutlah ada rasa epal, jambu jeruk rupanya.  Tapi, taklah rasa rugi sangat..memang sedap pun.  Tapi tak boleh simpan lama2 especially kalau jambu dah terlalu masak sangat, nanti rasa masam nak basi pulak rasanya.

As Salam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...