Thursday, November 6, 2014

Sabar menanti

As salam

Setelah sekian lama MMD menyepikan diri, akhirnya MMD membuka bicara kali ini dengan suatu penantian yang bakal berakhir pada bila2 masa dari sekarang.

Chewahhhhh..skema tak ayat MMD kali ni?

Semalam, adik bungsu MMD bagitau yang dia dah check in Hospital Selayang bahagian FPP.  Nak bersalin la tuuuuuu...

Sebenarnya kalau diikutkan pengiraan awal, bulan Dec baru tarikh bersalin.  Oleh kerana ada sedikit kerisauan atas kandungannya, doktor mencadangkan agar di operate.  Sebab2nya biarlah rahsia dulu ye.

Sempat juga MMD sekeluarga meredah hujan dan jalan jem sepanjang jalan dari Port Klang ke
Selayang selepas menjemput Lea dari sekolah petangnya.   Sampai di HS dalam pukul 9mlm.  Biasalah, bukan waktu melawat pun, Lea yang pada mulanya mengikut MMD tak dapat naik ke wad.  Terpaksa hantar Lea balik ke kereta untuk bersama2 dengan Hazry dan my beloved hubby.

Parking kat mana?  Hahaha, dalam hujan tu my beloved hubby parked kat Doctors On Call parking.  Jangan marah ye...ada budak istimewa pun kat dalam kereta tu...Siap pampang stiker OKU lagi.

My Mem besar pun baru nak bertolak malam tu dari KT dengan adik lelaki bungsu MMD.  Temankan my Mem besar.

MMD ucapkan terima kasih pada pak/mak guard yang cukup bertimbang rasa dan membenarkan MMD naik ke wad.  Yang sepatutnya hanya suami atau ibu saja yg boleh berada di wad pada "off visit time".

OK..  MMD belanja beberapa keping gambar waktu lawatan tersebut.  Sempat berposing lagi.  Maklumlah, melawat orang yang tak/belum sakit.  Kalau dah sakit, tentu kamera pun dicampak jauh2 kan? My sister BFF pun baru sampai juga.

Mummy and daddy to be.
MMD dah buat siaran nak bersalin, my sister punya wedding tak up lagi ceritanya.   Weddingnya bulan Mac 2014 yang lepas.  Nanti bila MMD senang dan tenang sikit, MMD up kan entry pasal weddingnya pulak.

Semoga adik Nurul Huda dapat menempuhi waktu bersalin dengan tenang dan selamat.   Kami semua tak sabar menanti anak2 buah baru ni.

As Salam.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...